Diskotek i Silkeborg skal betale efter hård udsmidning

Udsmider var for hårdhændet, da han smed diskoteksgæst ud i Silkeborg.

Arkiv foto
Arkiv foto

Diskotek 80eren i Silkeborg skal betale erstatning til en beruset gæst, der blev smidt ud af diskoteket på en særdeles hårdhændet måde.
    
Vestre Landsret har netop dømt diskotekets forsikringsselskab til at være ansvarlig for de alvorlige skader, som den mandlige gæst fik. Hvor meget erstatningen løber op i er ikke afklaret, men gæsten fik åbent kraniebrud og en hjerneskade.
    
13. oktober 2012 var manden på diskotek med sin kun 17-årige søn. Sønnen havde af ejeren fået lov til at komme ind trods den unge alder, men da flere kvindelige gæster klagede over hans opførsel, bad dørmanden ham og faderen om at forlade diskoteket.
    
De var begge meget fulde, så dørmanden måtte tage dem begge ved armen for at føre dem ud.
    
Ifølge diskotekets overvågningskameraer var det især den unge mand, der var aggressiv og angreb dørmanden flere gange inde på diskoteket.
    
Da far og søn var kommet udenfor, løb sønnen hen imod dørmanden, men blev skubbet væk. Derefter ser man på videoklippet, at faderen går hen til dørmanden for at spørge, hvorfor de var blevet smidt ud.
    
Det får dørmanden til med begge hænder at skubbe faderen i brystet, så han vælter baglæns ud af døren og ned på fortovet, hvor han bliver liggende.
    
Landsretten lægger til grund, at vidner har forklaret, at faderen ikke var aggressiv, og at sønnens opførsel kort forinden ikke kan medføre, at han selv var skyld i ulykken.
    
Landsretten konkluderer herefter, at dørmanden gik ud over det nødvendige og forsvarlige i forhold til faderen.
    
Så diskoteket er ansvarlig for skaderne, som Tryg skal dække, og forsikringsselskabet skal desuden betale sagens omkostninger med 230.000 kroner.
    
/ritzau/