DIF: Ekspertgruppe skal forebygge hovedskader i sport

DIF, Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Selskab for Sportsfysioterapi vil forebygge hovedskader i idrætten.

hovedskader

De seneste år har der været øget fokus på hjernerystelser i idrætten, og det får DIF, Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi til i fællesskab at nedsætte en ekspertgruppe. Den skal komme med anbefalinger til, hvordan kurven med stigende hovedskader i idrætten kan vendes og ikke mindst, hvad man skal gøre i foreningslivet, hvis skaden alligevel indtræffer, skriver DIF i en pressemeddelelse. 

- Hovedskader i idrætten er et meget alvorligt problem, som rammer både motionister og eliteatleter i en lang række idrætsgrene. Derfor ser vi frem til samarbejdet med de idrætsmedicinske eksperter, så vi kan komme med anbefalinger til vores cirka 9.000 idrætsforeninger om, hvordan de bør forholde sig til hovedskader, siger Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF. 

Ekspertgruppens arbejde tager blandt andet udgangspunkt i anbefalingerne fra en netop udkommet international rapport, der er skrevet med afsæt i en IOC- og FIFA-konference. Rapporten skal nu nærlæses, og på baggrund af den vil ekspertgruppen komme med anbefalinger til det danske foreningsliv.  

- Hovedskader er et alvorligt problem, som der er for lidt viden om i det danske idrætsliv. Der er klare lægelige anbefalinger til, hvordan hovedskader skal behandles, og hvornår idræt må genoptages efter en skade for at undgå, at der kommer komplikationer. Dansk Idrætsmedicinsk Selskab ønsker et struktureret samarbejde mellem idrætsforeninger, idrætsfysioterapeuter og idrætslæger omkring dette, siger Krisotffer Barfod, formand for Dansk Idrætmedicinsk Selskab.