Diabetespatienter forskelbehandles i kommuner

I Ikast Brande kommune skal familien Haahr selv betale for et nyt diabetes måleinstrument. I Aarhus betaler kommunen regningen.

Diabetespatient
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

I Ikast Brande kommune skændes regionen og kommunen om, hvem der skal betale den ekstraregning på 5.000 kroner om året, det koster at bruge en ny metode til måling af blodsukker. 

Tilde Marie Haahr er 10 år og bor i Brande. Hun bruger det nye måle-instrument, hvor hun ikke behøber at stikke sig selv. I stedet er der sat en måler ind i hendes arm, som hun kan få resultater fra via sin telefon. 
 

1:59
I november fortalte vi historien om Tilde Marie Haahr, der bruger den nye type måler.

Måleren  skaber problemer i kommunerne og regionen, fordi de ikke kan enes om, hvem der skal betale regningen. Derfor har familien klaget til ankestyrelsen for at finde ud af, hvor pengene skal komme fra. 

I Aarhus er det anderledes. Her betaler kommunen regningen, også selvom de ikke er tvunget til det. Sådan ser Ikast Brande kommune bare ikke på sagen.

- For os at se, skal hospitalet levere og betale, siger Simon Vanggaard, der er formand i Børne- og Undevisningsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Ankestyrelsen forventer at være klar med en principafgørelse i begyndelsen af det nye år.

 

2:17