DF presser på for afgørelse om politiskole

Dansk Folkeparti presser på for en hurtigere åbning af den planlagte politiskole i det vestlige Danmark.

151106Politiskole.jpg
Foto: arkivfoto

Det kan ikke gå hurtigt nok med at få åbnet en politiskole i Jylland, hvis man spørger Dansk Folkeparti.
    
Retsordfører Peter Kofod Poulsen presser nu på, for at den planlagte etablering af en politiuddannelse i det jyske fremskyndes, så den nye skole kan slå dørene op for de første elever allerede i begyndelsen af næste år.
    
- Det er afgørende, at vi får uddannet de betjente, vi skal bruge. Den store udfordring med at skaffe betjente lige nu er, at der ikke er mere kapacitet på den sjællandske politiskole, siger han.
    
Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2016-2019.
    
Spørgsmål: I var selv med til at lave politiaftalen i november, hvor der blev aftalt en køreplan for den nye politiskole. Hvorfor har I pludselig så travlt nu?
    
- Man må jo sige, at der er omfattende problemer for dansk politi lige nu. Man er praktisk talt i knæ. Vores forslag er, at når regeringen indkalder til forligsmøde, så foreslår vi at rykke beslutningsprocessen frem, så vi tidligt kan placere skolen.
    
- Samtidig skal Rigspolitiet have de muligheder, der skal til, for at kunne etablere skolen, indtil den kan åbne i første kvartal af 2017, siger Peter Kofod Poulsen.
    
Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen er i gang med en analyse af, hvor den nye politiskole skal ligge. Den skal efter planen etableres i løbet af to år. Adspurgt om det ikke ville være fornuftigt at vente på analysen, lyder retsordførerens svar:
    
- Min klare appel til justitsministeren er at fremskynde analysearbejdet, så vi hurtigst muligt får konklusionerne, der skal danne beslutningsgrundlag for placeringen.
    
Den nye politiskole bør have "kortest mulig" transportafstand til København, lyder det ifølge Jyllands-Posten i et notat udarbejdet af Justitsministeriet og Finansministeriet. Det skyldes, at politieleverne "skal kunne indgå i beredskabet med kort varsel".
    
- Nu har vi til gode at se beslutningsgrundlaget, og vi forholder os først til placeringen, når vi har set det, siger Peter Kofod Poulsen.
    
Der er afsat en reserve på 50 millioner kroner om året fra 2018 til skolen.
    
16 kommuner havde i begyndelsen af marts henvendt sig til Justitsministeriet for at få politiskolen til deres kommune.
    
/ritzau/