DF overvejer Esben Lundes fremtid

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen fra Thy, kalder sagen meget alvorlig for Esben Lunde Larsen. Enhedslisten har kaldt ministeren i samråd

4:35
Der er igen ballade om den fiskeriaftale, en række af folketingets partier indgik uden om regeringen tilbage i december.
Foto: TV MIDTVEST

- Der er mange ting, der falder på plads, siger Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen fra Thy, i et interview på TV MIDTVEST torsdag aften.

Fiskeriordføreren er inviteret ind for at give sit syn på de nye oplysninger om miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens håndtering af den omstridte fiskeripakke, der blev indgået af et flertal udenom regeringen, i december.

Ifølge Berlingske viser interne dokumenter, at Esben Lunde Larsens embedsfolk systematisk og organiseret planlagde, hvordan de kunne modarbejde den aftale, flertallet havde indgået på fiskeriområdet. Det hele med ministerens accept af strategien. 

Kaldt i samråd - igen

Efterfølgende har Enhedslisten kaldt ministeren i samråd - igen. I april fik Esben Lunde Larsen en stor næse for sin håndtering af kvote-konger i fiskeriet, efter et tidligere samråd i sagen.

- I Dansk Folkeparti synes vi det her er en ny alvorlig sag for ministeren, at man på den måde har brugt sit embedsværk til at arbejde imod den her aftale og brugt dem til ikke at ville implementere det, som et flertal havde besluttet. I stedet har man brugt embedsmændene til at orkestrere noget som skulle få det her til at vakle og ikke kunne gennemføres, og det er en meget alvorlig sag, mener Ib Poulsen.

- Nu har vi set det her (informationerne fra Berlingske, red.) og så tager vi selvfølgelig bestik af det i vores parti. Der er en sommerferie foran os, og han er jo indkaldt i et samråd i begyndelsen af august, og så må vi se, hvordan ministeren forklarer sig denne gang, siger Ib Poulsen og understreger, at sagen ser meget alvorlig ud.

Esben Lunde Larsen selv har i dag ikke ønsket at kommentere situationen.

Det nye samråd bliver til august efter Folketingets sommerferie.