Storkeunge ringmærkes: - Det er en stor dag

Ungen er den første, der ringmærkes i Bækmarksbro siden 1963.

Storkeungen er netop blevet ringmærket.
Storkeungen er netop blevet ringmærket.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup

Onsdag er en stor dag for storkeelskerne – her skal den lille, ny storkeunge i Flynder ved Bækmarksbro nemlig ringmærkes.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg nogensinde skulle ringmærke en stork i Lemvig Kommune igen. Så det er en stor dag, lyder det fra Hans Skov, der skal ringmærke ungen kl. 12:00. 

Hans Skov har haft licens til at ringmærke storke siden 1981 - samme år han sidst ringmærkede en stork på de kanter. Siden da har han ringmærket mellem 250-300 storke.

- Vi vil gerne følge dem, så vi har et overblik over, hvor de kommer fra. Derudover så kan vi se, hvor gamle de er, siger Hans Skov.  

Det har tidligere været meget almindeligt at storke slog sig ned i Danmark for at yngle. Sådan ser det dog ikke ud længere, og ikke siden 1981 har et ynglende par slået sig ned i Vestjylland. Med en lille, ny unge i Flynder ved Bækmarksbro, mener Hans Skov, at vi kan få flere storke at se i fremtiden i området.

- Forudsætningen, for at parret skal vende tilbage, er, at mindst én af ungerne overlever. Det bliver mødestedet simpelthen, hvis de overlever det næste træk – så er det her, de kommer tilbage til.

Om storkeungen er en han eller hun er endnu uvist. Dog forventer man at kende kønnet om et par uger.

2:03
Der er ikke noget som ynglende storke, der kan trække folk af huse. Hver dag kigger så mange forbi storkereden i Bækmarksbro, så der nærmest opstår trafikkaos på den lille landevej.