Der slagtes igen i Thisted og Herning

Slagterierne Tican og Danish Crown har genoptaget arbejdet efter at have været lammet af strejke i fredags som følge en den nye overenskomst.

100609_slagteri_danish_crown.jpg

Strejken på slagtegangene hos to af landsdelens største slagterier er her til morgen blevet afblæst. I Thisted blev den nye uge indledt med fagligt møde kl. 6.00, hvor der blev indgået en lokalaftale. Den blev underskrevet af produktionschefen, hvorefter arbejdet blev genoptaget. Aftalen tager især udgangspunkt i, at systematisk overarbejde ikke må praktiseres på svineslagteriet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Aftalen giver og ro, og den sikrer, at mine kollegaer ikke får smidt ekstra timer i hovedet, som de ikke kan sige nej til, siger fællestillidsmand på Tican, Peter Uno, og fortsætter: 

- Vi har mange timer i forvejen og har en fantastisk fleksibilitet, så vi har ikke brug for overarbejdstimer, og virksomheden har heller ikke brug for det.  

Også på Danish Crowns slagteri i Herning kører slagtebåndene igen. Det oplyser pressechef, Jens Hansen, overfor TV MIDTVEST her til morgen.

Arbejdet blev fredag nedlagt som følge af den overenskomst, der blev indgået i torsdags. Et meget stort flertal af slagteriarbejderne stemte nej til det forslag, der kom fra forligsmanden, men da det samlet endte med et ja for alle forbundene, gælder resultatet også på slagteriområdet.

Overenskomsten er vedtaget af flere faggrupper - heriblandt diverse kontorarbejdere.