Ægtepar og kollegaer: Den første Henning ansatte var sin kone

Fast Arbejde besøger denne uge Sydthy Svømme- og kurbad i Hurup. Her har ægteparret Holm skabt en arbejdsplads med 40 ansatte.

9:21
Se hele indslaget her.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Da Henning Holm for 22 år siden blev ansat som den første chef for Sydthy Svømmebad og skulle i gang med at samle et arbejdsteam, valgte han som den første at ansætte sine kone, Ulla. Det fik han lov til af ejerne, der dengang var Sydthy kommune.

Den tilladelse har vist sig at være en rigtig god beslutning. Sammen har ægteparret Holm fået opbygget en turistattraktion i stationsbyen Hurup, der har udviklet sig til en arbejdsplads med 40 ansatte, og som i dag rummer både et kurbad og svømmebad.

- Jeg er bare kanon glad for, jeg blev ansat af min mand, da vi flyttede hertil. Det var ikke en selvfølge, men det kører så fint, fortæller Ulla Holm.

Teknisk nørd og blæksprutte

I dag er de to henholdsvis chef og souschef med hver deres spidskompetencer.

Henning er den tekniske nørd, der har fuldstændig styr på en million liter vand, der recirkulerer i et netværk af rør og ni bassiner. På flere parametre har anlægget sat nye standarder for rent vand, og svømmebadet var det første sted i Danmark, der via elektrolyse selv begyndte at fremstille klor. Det virker bedre, påpeger Henning Holm, og betyder, at der skal tilsættes færre kemikalier i vandet.

Sydthy Svømme-  og Kurbad har også erhvervet ”Den Grønne nøgle”, turismens internationale miljømærke, der bliver givet til dem, der gør noget særligt for at beskytte miljøet.

- Det handler om energi, kemi, affaldssortering, og hvordan vi behandler vores medarbejdere. Hvert år bliver vi tjekket, og hvert år sætter vi nye mål for, hvad vi gerne vil gøre endnu bedre, forklarer Henning Holm.

Ulla Holm tager sig af al markedsføring og PR på de digitale platforme. Derudover er hun en blæksprutte, der kan træde til og afløse på stort set alle opgaver ved sygdom og i pressede perioder med mange gæster. 

Arbejdsglade arbejdsheste

Det er Thisted Kommune, der i dag ejer Sydthy Svømme- og Kurbad. Henning og Ulla Holm er ansat til at passe deres job 37 timer om ugen, men de registrerer aldrig deres timer.

- Vi kører, til vi synes, vi skal hjem, og hvis vi bliver optaget af noget, sidder vi her tit til midnat. Det er her, vi er, og det det, vi brænder for, siger parret samstemmende.

Sidste år var der godt 80.000 gæster fra hele landet, der fandt vej til Sydthy Svømme- og Kurbad.