Dement mand dræbt af togpåkørsel i Vemb

En 87-årig, dement mand forlod søndag aften Plejecenter Krohaven og blev dræbt på stedet, da han blev ramt af et tog ved Vemb Station.

Foto: Charlotte Hansen
Foto: Charlotte Hansen

En 87-årig, dement mand er søndag aften død efter at være blevet påkørt af et tog i Vemb ved Holstebro. Manden forlod først på aftenen Plejecenter Krohaven, hvor han boede, og blev kort tid derefter ramt af VLTJ-toget, som var på vej ind på Vemb Station. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Da toget fra Lemvig kørte ind mod perronen kl. 17.30, konstaterede togføreren, at der ca. 400 m. før stationen lå en mand tæt ved sporet. Lokomotivføreren bremsede straks og tudede med hornet som advarsel, men det var ikke muligt at standse toget. Manden var ved at rejse sig op, da han blev ramt af toget. Han døde omgående af de kvæstelser, han pådrog sig ved påkørslen. Mandens nærmeste pårørende er underrettet.

Personalet ledte efter manden

Personalet på Plejecenter Krohaven, som er nabo til togstationen, har oplyst til politiet, at de begyndte at lede efter manden, så snart de opdagede, at han var væk. Én af medarbejderne fik øje på den ældre mand og var på vej hen for at hjælpe ham, da han blev ramt af toget.

Det er uvist, hvorfor den ældre mand opholdt sig ved skinnerne, men politiet betragter hændelsen som en tragisk ulykke.

Al togdrift på strækningen blev indstillet umiddelbart efter ulykken, men er nu genoptaget.