Midt- og vestjyder vilde med de syv dødssynder

Udstillingen DE SYV DØDSSYNDER trækker mange museumgæster af huse.

De Syv Dødssynder Lemvig

Publikumsopbakningen er imponerende stor til udstillingen DE SYV DØDSSYNDER under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Udstillingen er et samarbejde mellem syv museer blandt andet i Skive, Holstebro, Lemvig og Viborg, der hver især udstiller en kunstnerisk fortolkning af de middelalderlige dødssynder i dag.

Over 50.000 gæster har besøgt de syv udstillinger fra 1. januar til 1. april.

- Vi er utroligt glade for, hvordan publikum har taget imod DE SYV DØDSSYNDER. Jeg tror, det skyldes, at vi har skabt en udstillingsrække, som folk kan identificere sig med, fordi den tager fat i eksistentielle problematikker, som alle kender og kan forholde sig til, siger Lise Jeppesen, der er museumsdirektør på Randers Kunstmuseum  og tovholder på projektet. 

Billedet her er fra udstillingen DE SYV DØDSSYNDER i Lemvig
Billedet her er fra udstillingen DE SYV DØDSSYNDER i Lemvig

For museerne her i landsdelen er antallet af besøgende steget med flere tusinde gæster i forhold til samme periode sidste. Skive har 5900 gæster mod 1753 sidste år. I Holstebro er antallet steget fra 4897 til 9349, I Viborg 5523 gæster mod 3172 sidste år og i Lemvig har 4572 gæster været forbi museet fra januar til april mod 2698 i fjor. 

Billedet her er fra udstillingen DE SYV DØDSSYNDER i Lemvig
Billedet her er fra udstillingen DE SYV DØDSSYNDER i Lemvig

Selv om fremgangen i publikumsantallet også kan tilskrives andre udstillinger på museerne, er Lise Jeppesen hurtigt med at konkludere, at der er en fremtid for flere samarbejder imellem museerne.

- Det er helt klart skabt en grobund for fremtidigt samarbejde i regionen på baggrund af projektet. Vi har åbnet nye horisonter og skabt en helt ny infrastruktur i regionen – både internt blandt museerne og eksternt i vores publikum. Det bliver spændende at se, hvad det kan føre til fremover, siger Lise Jeppesen i en pressemeddelelse. 

Også Kulturhovedstadens ledelse er tilfreds med DE SYV DØDSSYNDER.

- Vi har en klar ambition om, at kulturhovedstaden skal skabe genlyd fra kyst til kyst, så vi er stolte af, at danskerne har kvitteret med en samlet stigning i besøgstallet på 60 % på en række museer i hele regionen, siger administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews i pressemeddelelsen.