DAT-direktør kræver bedre offentlig transport

Politikerne må kræve, at trafikselskaberne søger for flere busser til Karup. Ellers må vi selv gøre det, siger Jesper Rungholm.

Jesper Rungholm, direktør i DAT
Foto: Troels Majgaard, TV MIDTVEST

Det er bydende nødvendigt at styrke den offentlige transport til Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Sådan lyder budskabet fra direktøren for Danish Air Transport (DAT), Jesper Rungholm.

- Nu er der snakket om det så længe, og der er ikke rigtig sket noget. Så det er på tide at gøre noget ved busforbindelserne til og fra den her lufthavn. Det skal også være sådan, at hr. og fru Pedersen, der ikke har en bil, kan komme ud og flyve, siger Jesper Rungholm til TV MIDTVEST.

DAT-direktøren undrer sig over, at politikerne ikke bare giver trafikselskaberne ordre på at køre forbi lufthavnen.

- Det er skatteydere, der betaler for busdriften. Det er sandt for dyden ikke busselskabet, der skal afgøre det, siger han.

1:09
Se et interview med Jesper Rungholm her.

Jesper Rungholm antyder også, at DAT selv kan finde på at lave transport til lufthavnen - hvis "ikke vores venner politikerne vil gøre det".

- Hvis vi satte os ned og stirrede tomt ud i luften, hver gang vi fik et nej - så skete der ingenting. Og det er derfor, vi er her i dag, for vi accepterer bare ikke et nej.

Og det kan måske også blive nødvendigt. Formanden for lufthavnens bestyrelse, Holstebros borgmester HC Østerby (A) kan i hvert fald ikke umiddelbart love flere busser til Karup.

- Vi kan lige så godt sige, at det er den sværeste del af det. Vi prøvede selv for tre år siden i Holstebro uden den store succes, så vi skal have en model for, hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre. Og det er vi i gang med at se på i bestyrelsen, siger Østerby.