Dansk Folkeparti vil droppe vindmølleparker

Dansk Folkeparti vil have en række planlagte vindmøllerprojekter langs Vestkysten stoppet, fordi regningen til de danske el-forbrugere er blevet langt dyrere end forventet.

VINDMOLLE.jpg

Dansk Folkeparti vil have en række planlagte vindmøllerprojekter langs Vestkysten stoppet, fordi regningen til de danske el-forbrugere er blevet langt dyrere end forventet.  Men den udmelding er de stærkt utilfredse med på havnen i Thyborøn. Her har man i de seneste år investeret mange ressourcer i et fremtidigt vindmølleeventyr.

- Det er ærgerligt, at der nu bliver sået tvivl om det politiske i forhold til de her nærkystparker, fordi vi jo siden energi-forliget i 2012 har arbejdet meget bevidst på at kunne være en del af de projekter, siger Jesper Holt Jensen, der er direktør for Thyborøn Havn.

Dansk Folkeparti vil have genåbnet Energiaftalen fra 2012, og stoppet flere af de planlagte vindmølleprojekter.

- Regningen er nu blevet 26 milliarder større, end det vi forudsatte i 2012, da vi lavede det. Det er jo ikke fordi, vi ikke gerne vil en grøn omstilling, men det er klart, at når regningen bliver så meget større, så er vi nødt at kigge på det igen og se, om det nu er det rigtige tempo og de rigtige projekter, vi sætter i gang, lyder det fra folketingspolitikeren Dennis Flydtkjær (DF).

 

Siden Energiaftalen blev indgået i 2012, er prisen på el faldet kraftigt. Derfor skal en større del af regningen for vindmølleparkerne finansieres af de danske forbrugere gennem den såkalde PSO-afgift. Men mens Regeringen gerne vil genforhandle aftalen, så vil venstrefløjen ikke være med.

- Det er et kerneområde for Danmark.Det er det, vi er kendt for ude i verden, og de kæmpe ordre der kommer derfra, dem kan vi ikke undvære i Danmark, Der er mange arbejdsplader på spil, siger næstformand for Energi- og Klimaudvalget, Karin Gaardsted (Soc.dem.).

- Der er jo ingen tvivl om, at hvis Vesterhav Nord kommer, så vil der blive permanente arbejdspladser i Thyborøn. Både til havnene og til servicering af møllerne. Derfor ser vi det jo selvfølgelig som en mulighed for at skabe lokal vækst, at der også kommer en nærkystpark heroppe, siger Jesper Holt Jensen

 

Dennis Flydtkjær, mener dog, at man som politiker bliver nødt til at se sagen i et større perspektiv.

-Jeg kan godt forstå, at de, der producerer møllerne og sætter dem op, samt havnene der servicerer dem, gerne vil have møller. Men som politiker, er man også nødt til at hive sig lidt højere op i helikopteren og se på de overordnede rammer, siger Dennis Flydtkjær.

 

Ifølge en beregning fra Klima- og Energiministeren, vil det medføre en besparelse på 10 milliarder kroner, hvis man dropper alle de planalgte vindmølleprojekter.

Alle partier i Folketinget på nær Liberal Alliance er med i energiforliget.