Dansk film optaget i Silkeborg - Men hjælper det Silkeborg?

I dag holdt Bio Silkeborg gallapremiere på en film, som en stor andel af er optaget i Silkeborg. Silkeborgs turistchef tvivler dog på effekten.

3:18
Filmen Du Forsvinder er optaget i og omkring Silkeborg. Mandag var der gallapremiere.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Mandag aften var der gallapremiere i Bio Silkeborg på den nye danske film, Du Forsvinder, som blandt andre har Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm på rollelisten. 

Store dele af filmen er optaget i Silkeborg, hvilket formanden for Vestdansk Filmpulje ser som et vigtigt skridt for dansk filmproduktion. 

- Vi mener, at det er vigtigt, at der bliver fortalt film igennem hele Danmark, altså også fra Silkeborg, siger Carsten Holst. 

Carsten Holst mener, at Silkeborg, og egnen generelt, har noget unikt at byde på. 

- Silkeborg har både søer, natur, store bygninger og dramatik, så Silkeborg har faktisk rigtig mange af de ting, som bliver efterspurgt i filmproduktion, siger Carsten Holst. 

Turistchef tror ikke på øget turisme

Hos VisitSilkeborg, som er Silkeborgs turistkontor, tror man dog ikke på, at netop denne film vil give øget turisme til Silkeborg, da filmen skal forestille sig at foregå i Farum. 

- Jeg tror ikke, at det kommer til at få en effekt. Der er nogle flotte scener, som er skudt inde på det gamle rådhus, men det kan man jo ikke se. Så jeg tror ikke, at det kommer til at give det store afkast, siger turistchef for VisitSilkeborg, Liselotte Niss-Hansen. 

Den udlægning er Carsten Holst ikke helt enig i, 

- Flere undersøgelser viser, at filmturisme er et ekstremt stærkt parameter indenfor turismen, men det kræver også, at turistchefen griber muligheden for at gøre noget ved det nu, når der er en film i hendes område, siger formanden for Vestdansk Filmpulje. 

Turistchefen fra VisitSilkeborg mener stadig, at det er positivt, at filmen er blevet optaget i Silkeborg af andre grunde end lige turismen. 

- Hvis vi er heldige at få flere filmproduktioner til Silkeborg, så kan det give noget omsætning, siger Liselotte Niss-Hansen. 

Filmen har premiere i resten af landet torsdag d. 20. april.