Danmarks længste Mountainbike-rute på vej

Nordea-fonden giver 1,5 mio. til finasiering af 100 km mountainbike-spor rundt om Viborg.

140515Mountainbike.jpg

Godt nyt til dem der kan lide af køre langt på mountainbike - sådan rigtigt langt. Fra 2018 er det muligt at trampe i pedalerne på i alt 100 kilometer mountainbike-spor i fem forskellige naturområder omkring Viborg.

Nordea-Fonden har bevilget 1,5 mio. til projektet, som nu for alvor kan komme i gang.

- De næste par år bliver det sjovere, mere sikkert og mere udfordrende at cykle i det smukke terræn omkring domkirkebyen, fortæller bestyrelsesformand, Søren Dürr Grue i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig glad, og nu skal vi for alvor i gang. Ud over sporarbejde går pengene til kompetenceudvikling af frivillige sporbyggere fra lokalområdet og resten af landet. Vi inddrager internationale eksperter i uddannelsen af de frivillige. På den måde kvalitetssikrer vi projektet, mens vi hæver barren for, hvad der er et godt mountainbikespor i Danmark, fortæller Søren Dürr Grue.

Foreningen Viborg MTB-spor består af tre cykelklubber i Viborg, det lokale erhvervsliv og Viborg Kommune. Projektet er finansieret med i alt 4,3 mio. fra forskellige bidragsydere. 

Formanden for Viborg MTB-spor understreger i pressemeddelelsen at mountainbikerytterne kommer til at køre ad opmærkede ruter væk fra skovens øvrige beboere. Samtidig er det planen at brugerne skal have kendskab til, hvad der er god opførsel i skoven, som der står i pressemeddelelsen.