Danish Aerotech konkurs

Karup-baseret flyindustrifirma vingeskudt og har sendt 80 medarbejdere hjem til en uvis jul og fremtid.

80 medarbejdere ved lige nu ikke, om de er købt eller solgt. I går blev de sendt hjem af arbejdsgiveren Danish Aerotech i Karup.
80 medarbejdere ved lige nu ikke, om de er købt eller solgt. I går blev de sendt hjem af arbejdsgiveren Danish Aerotech i Karup.

Flyindustrifirmaet Danish Aerotech, der har base i Karup, fik i går en hård landing, da ejeren af firmaet, Peter Bennedsen fra Sønder Felding slukkede julelyset i firmaet og sendte 80 medarbejdere hjem. Danish Aerotech, der reparerer fly og helikoptere samt producerer dele til fly, blev i går taget under konkursbehandling af Retten i Herning, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Til avisen forklarer administrerende direktør Jan Jørgensen, at Danish Aerotech har mistet store ordrer fra udenlandske kunder, og derfor er fremtiden lige nu usikker for flyindustrifirmaet. Dog understreger direktøren, at håbet stadig lever.

- Der vil nok i den kommende tid blive arbejdet med en eller anden form for rekonstruktion, siger Jan Jørgensen.

Danish Aerotech blev grundlagt i 1992 og indgik ellers så sent som i august i år en stor samarbejdsaftale med flyproducenten Airbus. Aftalen betød, at Danish Aerotech havde forhåndsaftaler med alle de flyproducenter, der er med i opløbet om at levere kampfly til det danske forsvar.