Chefjurist tager ansvaret for Herning-fejl

Chefjurist tager det fulde ansvar for, at der ikke blev journaliseret i erhvervssalg i Herning Kommune.

Steen Dahl Pedersen
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I en sag om en erhvervsgrund i Herning Kommune tager chefjurist Steen Dahl Pedersen nu det fulde ansvar.

- Det er en fejl. Det er min fejl. Det er træls. Jeg ved ikke, om det er værre for mig end så mange andre. Det kan være, det er, fordi jeg er på forsiden af Jyllands-Posten, men det må jeg jo så leve med, fortæller han til TV MIDTVEST.

Sagen kom frem, da Jyllands-Posten torsdag bragte historien om, at kommunen havde undladt at journalisere et centralt dokument i et salg af en erhvervsgrund. Det handlede om en inhabil ejendomsmægler.

- Det er rigtigt, at der har været en vurdering fra en ejendomsmægler, som vi lod gå ud fra sagen, fordi det var min vurdering, at han var inhabil. Så er der en anden mægler, der laver en vurdering, og på baggrund af den sætter vi grunden til salg, siger han.

Vurderingspris gik fra 2,5 til 1,2 millioner
Først havde kommunen fået en vurdering af grunden på 2,5 millioner kroner fra en Nybolig-erhvervsmægler. Denne mægler blev af chefjuristen gjort inhabil, og kommunen fik endnu en vurdering af grunden fra Home. Denne gang til den halve pris: 1,2 millioner.

Fik I lavet en ny vurdering, fordi jeres pris var for høj for jeres erhvervsfolk?

- Nej. Vi fik lavet en ny vurdering, fordi den potentielle køber, der havde spurgt, om vi ville sælge grunden - da vi fortæller, at vi har fået lavet en vurdering fra Nybolig - siger, at han sidder og forhandler med Nybolig om et andet lejemål; kan der være noget dér? Og det vurderer jeg, at det kan der godt, og så får vi lavet en anden vurdering, forklarer Steen Dahl Pedersen.

Begynderfejl trods fortilfælde
Selvom Herning Kommune tilbage i december 2014 ligeledes undlod journalisering i et erhvervssalg, understreger kommunens chefjurist, at der i dette tilfælde er tale om en fejl.

- Det er en begynderfejl. Det burde ligge fuldstændigt på ryggraden, at den slags selvfølgelig skal på sagerne, og jeg kan simpelthen ikke forklare, hvorfor det ikke er kommet på den sag.

TV MIDTVEST har torsdag fået vurderet sagen ved en tredje erhvervsmægler, der siger, at prisforskellen kan skyldes, at den slags vurderinger er meget vanskelige.