Byrådsmedlem politianmelder borgmester

SF-byrådsmedlem Niels Rasmussen har politianmeldt Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester og to embedsmænd for at snage i byrådsmedlemmers mails.

iver_pix.jpg

Tirsdag politianmeldte SF-byrådsmedlem Niels Rasmussen Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Iver Enevoldsen (V), kommunaldirektør Niels-Erik Kjærgaard og kommunens jurist Erna Pilgaard.

Mandag fik han besked om, at han var under mistanke for at have lækket fortrolige oplysninger i sagen om det kommunale it-udbud, og at man derfor ønskede at gennemgå hans kommunale mailadresse. Det afviste Niels Rasmussen. Alligevel har kommunens jurist læst hans mails, og derfor går han nu til politiet.
 
- Jeg er stadig rystet. Dybt rystet! Kommunens ledelse kan frikende mig nok så mange gange for at have forbrudt mig på tavshedspligten, men det ændrer ikke på, at de har handlet i strid med både Grundloven og brevhemmeligheden, når de uden 8 byrådsmedlemmers tilladelse har gennemlæst og snaget i vores mails, siger Niels Rasmussen.

Kommunens ledelse ville gennemlæse 78 mails, som han over flere måneder har sendt til teleanalytikeren John Strand. Niels Rasmussen har siden været i kontakt med tre jurister, som bekræfter, at det er ulovligt at gennemgå et byrådsmedlems kommunale mailkonto.

0:47
 

Niels Rasmussen har fået oplyst, at yderligere syv byrådsmedlemmer og seks embedsmænd også har fået tjekket deres mails.

Borgmester Iver Enevoldsen siger til TV MIDTVEST, at det aldrig er rart at blive politianmeldt, men han afviser, at kommunen har brudt loven.

- VI har aldeles ikke snaget i byrådsmedlemmers mails. Vi har gennemlæst Niels Rasmussens mails, der handler om det her, men vi har fundet det nødvendigt, fordi der har været læk af oplysninger i forbindelse med lukkede møder. Mailsene er blevet gennemlæst fortroligt, og der har ikke været noget at komme efter. Der har ikke været brud på tavshedspligten, siger Iver Enevoldsen og bekræfter, at andre mails også er blevet gennemlæst i forbindelse med sagen.

Ifølge borgmesteren skal ledelsen ikke have tilladelse til at gennemlæse mails, de skal bare meddele, at de gør det, før det sker.