Byggeri af Apples tvilling-datacenter i krise

Byggeriet af Apples datacenter i Irland, der skulle have været bygget parallelt med det i Viborg, er i store vanskeligheder

apple-tegning.jpg

Mens byggeriet af Apples nye store datacenter i Foulum ved Viborg skrider planmæssigt frem, så er der store problemer med søster-datacentret i Irland.

Datacentrene i Viborg og Irland skulle ellers have været bygget parallelt med hinanden og sammen udgøre kernen i Apples europæiske data-satsning, men nu står centret i Irland til at blive flere år forsinket - hvis det da ikke bliver helt aflyst.

Det skriver Computerworld.dk

Borgere bekymret for dyrelivet

I den lille by Athenry i det vestlige Irland er byggeriet slet ikke kommet i gang endnu. Borgerne i området har nemlig ikke været så positivt stemte overfor Apples indtog, som viborggenserne har været, og derfor er det væltet ind med klager til den irske anklagemyndighed.

Borgerne er blandt andet bekymrede over datacenterets indvirkning på det lokale dyreliv, dets energiforbrug og risikoen for oversvømmelser.

Ifølge Computerworld.dk har der været store demonstrationer i byen med flere tusinder deltagere, selvom byen i sig selv kun har ca. 4.000 indbyggere.

Sag for højesteret

To lokale borgere har taget sagen til højesteret, hvor der er høring i næste uge. Herefter skal retten bruge et par uger på at vurdere, om den vil tage sagen op.

Bliver sagen taget op af højesteretten, kan det betyde, at en afgørelse om, hvorvidt Apple overhovedet får lov til at bygge i byen, bliver yderligere 18 måneder forsinket.

Dermed vil afgørelsen vil falde nogenlunde samtidig med, at Apple tænder for den første færdigtbyggede datahal i Foulum.