Bro sikrer surfere adgang til sø

Surferne i klitmøller og Thisted kommune sætter nu punktum i 11 års konflikt. En ny bro skal skabe adgang til Vandet Sø i Thy.

vandet sø
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Lige nu er byggeriet af en surferbro ved Vandet Sø i Thy godt i gang. Dermed bliver der sat punktum for 11 års konflikt om adgangen til den naturskønne sø. De sidste pæle skal lige på plads, men så der direkte adgang for surferne til vandet sø.

-Det er fantastisk. Det er næsten, så man ikke tror på det selv, lyder det fra Stian Eide, der er formand, Surfklubben Nasa i Thisted.

 

Og det har holdt hårdt. Surferne har måttet vente 11 år på at kunne tage turen ud af den nye bro til vandet.

Efter ti års kamp mod naturorganisationer og lodsejere fik surferne sidste år endeligt Natur-og Miljøklagenævnets ord for, at de har ret til at sejle på Vandet Sø.

I dag, et års ventetid yderligere, bliver der så bogstaveligt talt slået bro over konflikten med ordentlig adgang til søen.

-Det er det, vi har kæmpet for. Nu har vi så sammen med både lodsejeren og Thisted Kommune fundet en løsning, som vi også synes ser godt ud og som ser ud til at blive meget funktionel, siger Stian Eide.

 

Og det er vigtigt. Søen er nemlig potentiel rugekasse for nye surfere.

-Nu kan vi starte vores windsurf-skole op igen, og tilbyde børn og unge ikke bare i Klitmøller, men i hele Thy at komme herud og øve sig og lære at windsurfe i trygge omgivelser, lyder det fra formanden.

 

For enden af gangbroen bliver der bygget en stor platform til surferne. Det hele forventes færdigt i juni.

Stian Eide anslår, at der hver sæson vil være cirka 2.000 surfere på Vandet Sø.