Borgmester om Siemens-lukning: Jeg er fortrøstningsfuld

Borgmester i Ikast-Brande Kommune ærger sig over lukningen af Siemens-fabrik i Engesvang, men er fortrøstningsfuld over udsigten til nye job

Carsten Kissmeyer
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Nyheden om, at Siemens Wind Power lukker sin vingefabrik i Engesvang mellem Ikast og Silkeborg, blev i dag modtaget med stor ærgelse fra borgmesteren i Ikast-Brande Kommune Casten Kissmeyer.

- Det er selvfølgelig rigtig træls, særligt for Engevang, der mister sin største arbejdsplads. Vi har jo vidst længe, at det var begrænset hvor længe produktionen kunne blive ved i byen, men vi havde en forhåbning om, at arbejdspladserne kunne blive i Engesvang ved at fokusere på reperationer af vinger, siger han.

Gode chancer for nyt job

Selvom 430 mennesker nu står til at miste jobbet, så er borgmesteren fortrøstningfuld når det gælder mulighederne, for at finde dem et nyt job i kommunen.

 - Vi er heldigvis i en situation lige nu, hvor antallet af arbejdspladser i Ikast-Brande Kommune vokser. Så muligheden for at finde arbejde igen er relativ fornuftig. Med hjælp fra vores jobcenter tror jeg, at vi er i stand til at hjælpe rigtig mange videre til et nyt job, siger han.

Og så håber borgmesteren at Siemens med lukningen af fabrikken i Engesvang, kan bevare sin produktion i Brande.

- Siemens samler nu en større del af sin produktion i Brande, og i den forbindelse håber jeg, at de dermed kan holde et konkurrencenieveau, hvor de kan fastholde produktionen i Danmark. Siemens beskæftiger stadig over 4.000 mennesker i Ikast-Brande Kommune, så det er en hel del, siger Carsten Kissmeyer.