Borgmester modtager underskrifter mod vindmøller

Borgere fra Låstrup nord for Viborg afleverede i dag 380 underskrifter til borgmester mod planerne om fire store vindmøller tæt på byen.

Vindmøller underskrift protest Låstrup
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

En gruppe borgere fra Låstrup afleverede i dag 380 underskrifter til Viborgs borgmester. De protesterer mod planerne om at rejse fire vindmøller på 150 meters højde nord for Låstrup, som ifølge borgerne kommer til at stå mellem 600 og 1000 meter fra byens huse. Borgerne frygter for støjgener, værditab på huse og for deres sundhed. 

- Vi er en hel del borgere,  der er meget bekymrede for det her vindmølleprojekt. Det kommer til at give en masse gener til os naboer, så det er for at understrege, at det her det handler om rigtig mange mennesker, som bliver berørt, siger Litten Høyer-Nielsen fra Låstrup.

Sagen skal behandles i byrådet i morgen, og står det til borgmesteren, så siger politikerne også nej.

- Jeg mener, at vindmøllerne er for tæt på beboelse. Polen har et krav om 1500 meter til boliger. I Danmark har vi kun fire gange vindmøllehøjden, og der er ingen, der ved noget om lavfrekvens og hvor skadeligt, det kan være, derfor så siger vi nej, siger borgmester Torsten Nielsen (K). 

- Det virker som om, at borgmesteren lytter til vores bekymringer, så vi håber selvfølgelig, at flere politikere vil lytte til os, når de skal træffe en beslutning, siger Litten Høyer-Nielsen.