Boligpriserne stiger men...

Nye tal fra boligsiden.dk viser, at boligpriserne i gennemsnit steg med 1,4% i Midtjylland, men i følge Nykredit er der tale om sæsonudsving.

Til salg skilt.jpg

Boligejerne i midtjylland kan glæde sig over, at prisen på huset steg med 1,4% i snit fra marts til april. Over hele landet er der i gennemsnit en stigning på 1,1%. Det viser nye tal fra boligsiden.dk, men Nykredits chefanalytiker mener, stigningerne er sæsonbestemte.

 - Huspriserne løfter sig stort set altid om foråret og selvom stigningen i april umiddelbart ser flot ud, så skal man altid have sæsonens betydning med, når vi taler boligpriser. Sæsonkorrigeres boligprisudviklingen, er der på landsplan tale om stort set uændrede priser på huse, hvilket bekræfter tendensen fra sidste halvdel af 2015 og vores forventning om, at boligpriserne kommer til at bevæge sig i et mere adstadigt tempo i 2016 sammenlignet med 2015, siger chefanalytiker og boligøkonom i Nykredit, Mira Nielsen.

- For boligejerne bliver 2016 generelt et noget mere kedeligt år end i 2015, hvor vi så både handelstal og priser nærmest eksplodere opad i takt med, at renterne på boligfinansiering ramte historisk lave niveauer i forårsmånederne, siger Mira Lie Nielsen,

Gode tendenser udenfor de største byer

For boligejere langt fra de største byer, er der dog lovende tendenser i analysen fra Nykredit. Chefanalytikeren forventer, at boligpriserne vil stige i en større del af landet og dermed også komme flere boligejere her i landsdelen til gode i år.

- Fremgangen på boligmarkedet breder sig som ringe i vand omkring de større byer, idet de seneste års høje prisstigninger på storbyboligerne veksles til parcelhusdrømmen længere væk fra bykernen. Når flere unge børnefamilier vælger græs uden for hoveddøren i stedet for stenbro, så betyder det lavere salgstider og stigende priser flere og flere steder i landet, siger Mira Lie Nielsen.