Børnehaveleder: De kører alt for stærkt udenfor børnehaven

Lederen på Børnecenter Thyborøn mener, at de unge fra Fiskeriskolen i Thyborøn kører alt for stærkt, og det er et stort problem for børnecenteret.

0:38
Karen Røn Kallesøe, leder af Børnecenter Thyborøn, mener, at der bliver kørt alt for stærkt udenfor hendes børnehave.

- Vi har fået lavet en fodgængerovergang lige udenfor børnehaven på grund af deres kørsel. Jeg har før oplevet, at de har overhalet i fodgængerovergangen, mens der står børn og skal over vejen, fortsætter Karen Røn Kallesøe. 

I går kunne vi fortælle, at der er voldsom kørsel i Thyborøn tæt ved Fiskeriskolen, og det er nogle af de unge i byen, der kører meget stærkt. 

Og det har været et problem gennem længere tid. Allerede tilbage i 2014 var der problemer med, at unge mennesker kørte for stærkt i Thyborøn, og dengang var der en 25-årig mand, der døde. 

Lederen af Børnecenter Thyborøn, Karen Røn Kallesøe, ser det som et ugentligt tilbagevendende problem, at de unge kører for stærkt. Hun er nabo til Fiskeriskolen, hvor hun mener, at flere af vanvidsbilisterne kommer fra. 

- Det er et problem at være nabo til dem. De kører alt for stærkt udenfor vores børnehave. Børnecenteret har været nabo til fiskeriskolen siden den kom, og det har været et problem gennem årene, siger hun.

- Vi er pissenervøse

En anden borger, der er bekymret over alt det ræs er Anja Kobberholm. Hun kommenterede også på vanvidskørslen tilbage i 2014, hvor hun var bekymret for sine børns sikkerhed. 

Dette blev optaget kort efter, at der var et trafikuheld i området, der kostede en person livet. Problemet er siden da ikke blevet mindre, ifølge Anja Kobberholm. 

- Det er bestemt ikke blevet mindre – vi snakker hver dag om, hvornår der sker noget igen. Vi er pissenervøse, siger hun. 

Hun har flere gange været vidne til deres voldsomme kørsel, som hun kalder ræs. 

- Det er decideret ræs – de holder ved siden af hinanden og kører om kap, siger hun. 

Anja Kobberholm er fra Thyborøn, men flyttede ud til Fiskeriskolen for at bo for at få mere ro.

- Vi flyttede hertil for at være i et lidt mere roligt område. Nu har vi sat stakit op, så vores børn ikke risikerer at blive kørt ned, siger Anja Kobberholm.

Forstanderen tager snak med eleverne på mandag

Forstanderen for Fiskeriskolen i Thyborøn, Søren Hyllen Nielsen, siger i dag til TV Midtvest, at han godt kender til, at de gasser op og laver hjulspind. 

På mandag tager de på Fiskeriskolen en snak med eleverne om trafikkultur, efter de blev kontaktet af Midt- og Vestjyllands Politi. 

3:19