B&O fyrer 55 medarbejdere efter LG-aftale

B&O har onsdag sagt farvel til flere medarbejdere. Langt størstedelen af afskedigelserne er sket i Struer.

bogotv.jpg

Det er ikke længe siden, at Struer-virksomheden Bang & Olufsen indgik en samarbejdsaftale med den sydkoreanske elektronikgigant, LG Electronics. Aftalen har nu vist sig at have konsekvenser. Onsdag har Bang & Olufsen afskediget 55 medarbejdere, hvor af de 47 er sket i Struer. Det skriver Dagbladet Holstebro

- Opsigelserne skal ses i sammenhæng med vores nye teknologipartnerskab med LG Electronics. Den betyder, at der er nogle af vores hidtidige udviklingsopgaver inden for mekanik og TV-produktion, som vi ikke længere selv skal løse, men som vil blive løst af LG fremover, forklarer HR-direktør Christian Iversen fra Bang & Olufsen til Dagbladet Holstebro.

Når aftalen er fuldt gennemført i løbet af tre år, forventer B&O at kunne spare omkring 200 millioner kroner om året. Onsdagens afskedigelser skal dog ikke ses som en spareøvelse, understreger Christian Iversen. For B&O handler det i stedet om at flytte fokus og skærpe indsatsen andre steder.

- Det handler om, at vi har brug for nogle andre kompetencer. Det kan man også se ved, at vi i øjeblikket er i gang med en større rekruttering af op til 30 software-ingeniører, fordi en større del af innovationen og produktudviklingen inden for lyd og billede i dag er lige så afhængig af software og internet connectivity, som af materialer, æstetik og akustik, forklarer Christian Iversen til dagbladet.

De afskedigede medarbejdere, der fordeler sig på produktionen, udvikling og service, vil nu modtage hjælp til at komme videre i arbejdslivet. Der er ikke planlagt flere afskedigelser.