Bo Bjerg har oktan 100 i årerne

Gamle biler og gamle både får nyt liv på Bo Bjergs værksted i Tarm.

Det er fire år siden, at Bo Bjerg åbnede sit værksted i Tarm.
Det er fire år siden, at Bo Bjerg åbnede sit værksted i Tarm.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Det er fire år siden, at Bjergs Båd-og Bilservice i Tarm slog dørene op for første gang. I dag kommer der 150 amerikanerbiler genemme værkstedet hvert år.

Manden bag er Bo Bjerg. Siden han var 16 år har han købt biler for at sætte dem i stand og sælge dem. Nu har han eget værksted med otte ansatte.

- Det er jo en drengedrøm. Det er jo rent benzin i blodet. Det med selv at kunne bestemme og vide, at nu er jeg nødt til at knokle for at få nogle penge, og at det hele bliver ikke bare serveret for en; det kan jeg godt lide, siger Bo Bjerg.

Centrum for amerikanerbiler

Bo Bjergs værksted tager sig både af almindelige biler og både, men også af gamle amerikanske biler. Værkstedet i Tarm er blevet et vestjysk centrum for de gamle amerikanerbiler.

- Det er vildt spændende, og det er interessant at få lov til. Det er ikke bare lige som at gå ind i supermarkedet og sige, at man skal have en pakke leverpostej – det er ikke hyldevarer, og det er det, der gør det spændende, forklare Bo Bjerg.

Mange af bilerne bliver importeret på kundernes ønske direkte fra USA til Tarm.

- Jeg har lige afleveret en bil, hvor manden havde spinket og sparret til den. Han havde ventet i så lang tid på at have råd til bilen, så han fældede en tåre, da han kom og prøvede den første tur. Og det bliver jeg glad for, siger Bo Bjerg.

Bo Bjerg arbejder sammen med både sin far og sine brødre på værkstedet i Tarm, og han håber, at hans søn på sigt kan overtage værkstedet.

4:14
Bo Bjerg har 150 amerikanerbiler gennem sit værksted hvert år.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST