Blue Fox-kaptajn: Jeg er overrasket

Anfører for Herning Blue Fox havde ikke set det komme, at sæsonens dårlige resultat ville resultere i en fyring af cheftræneren

4:01
Hernings ishockeylegende, Todd Bjorkstrand, er i dag blevet fyret som træner i Herning Blue Fox. En klub han indtil i dag nærmest har været smeltet sammen med
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Selvom ishockeyklubben Herning Blue Fox har haft en meget skuffende sæson, kom det som en stor overraskelse for anfører Daniel Nielsen, at cheftræner Todd Björkstand fredag blev fyret.

- Personligt blev jeg overrasket. Det er klart, at resultaterne ikke har været, som vi havde håbet, og vi har ikke spillet godt i den her sæson. Men at det skulle resultere i en fyring, er jeg meget overrasket over, siger han.

Det bliver anderledes

Klubben skal til at skifte cheftræner igen og siger samtidig farvel til en mand, der i mange år har været en indgroet del af ishockey-kulturen i Herning.

- Jeg har jo været med Todd lige fra han stoppede med at spille og blev træner. Så det er klart, at for mig personligt er det trist. Han har hjulpet mig rigtig meget. Han har været en indgroet del af Blue Fox i en menneskealder. Så det bliver anderledes, men samtidig en chance for at bygge noget nyt op, siger Daniel Nielsen

Formand: Fyringen skyldes ikke resultaterne

Ifølge formand for Herning Blue Fox, Claus Sørensen, er det ikke det dårlige resultat i denne sæson, hvor klubben røg ud allerede i kvartfinalen, der er skyld i trænerfyringen.

- Som udgangspunkt kan man sige, at vi har spillet nogle tætte kampe, så det har ikke noget med de sportslige resultater at gøre, siger han og fortsætter:

- Todd er uden tvivl en kæmpe kapacitet som cheftræner, men der er ingen, der er verdensmester i alt. Engang imellem skal man også have evnerne til at sætte sig ned med en ung gut på 16 år, der ikke lige har kunnet få det til at fungere i sidste kamp, og der er Todd ikke dårlig, men der er han bare heller ikke verdensmester.

Og Daniel Nielsen kan godt nikke genkende til, hvad Claus Sørensen mener:

- Dem, der kender Tod ved, hvordan han er. Han er en hård træner, som forlanger meget af sine spillere, og det er måske ikke alle, der er gearet til det, siger han.