Black Army-medlem får fire års fængsel

Et 29-årigt medlem af Black Army har fået fire års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse, narkohandel, afpresning og indbrud.

Black Army
Foto: Arkiv

Fredag blev en 29-årige Shadi Imad El Chofani, der er medlem af Black Army, idømt fire års fængsel ved Retten i Herning for ulovlig våbenbesiddelse, narkohandel, afpresning og indbrud. 

Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Vest, det tidligere Task Force Vest, i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi i sommeren og efteråret 2016.

Den 29-årige blev dømt for at have været i besiddelse af 7 skydevåben, primært haglgevær, og 500 stk. ammunition. Narkohandlen var både med amfetamin og kokain, og afpresningen var sket i forbindelse med en dummebøde.

Indbrudene er primært begået mod virksomheder. Blandt andet mod to sportsforretninger, Intersport og Sportsmaster, hvor der blev stjålet tøj, oplyser anklager Rasmus Gyldenløve.

- Én af Særligt Efterforskning Vests kerneopgaver er at bekæmpe bandekriminalitet, og set i det lys er jeg naturligvis tilfreds med, at der nu er faldet dom mod et medlem af Black Army, og jeg er også tilfreds med dommen samt processen og efterforskningsarbejdet fra politiets side, siger anklager Rasmus Gyldenløve.

Alle forholdene har fundet sted i Herning-området i perioden fra sommeren 2016, og frem til han blev anholdt og varetægtsfængslet den 21. november 2016.