Bioethanol-anlæg i Holstebro droppet

Maabjerg Energy Concept har droppet planerne om et nyt bioethanolanlæg i Holstebro.

Maabjerg Energy Concept
Foto: www.maabjergenergycenter.dk

Det er mangel på kapital, der har fået Maabjerg Energy Concept til at opgive de ambitiøse planer om at bygge verdens største bioraffinaderi i Maabjerg.
- Det er drøn-trist. Men vi har ikke kunnet skaffe finansieringen, og velviljen til at komme os det sidste stykke i møde var der ikke. Det er ikke realistisk at fortsætte, siger bestyrelsesformand Jørgen Udby til Dagbladet Holstebro-Struer.

Landsdelen går glip af arbejdspladser
Forventningen var, at bioethanoelanlægget skulle give 1.000 nye arbejdspladser til landsdelen, og tidligere på året fik de i Maabjerg også opbakning fra regeringen, der præsenterede et krav om, at der i fremtiden skal blandes 2,5 procent bioethanoel i benzinen. Men regeringen afviste at give lånegarantier for milliardinvesteringen.
- Vi står med et yderst gennemarbejdet projekt, som er trykprøvet på kryds og tværs gennem fem år. Nu bliver det andre lande, der kommer til at drive udviklingen og skabe arbejdspladser, mens Danmark kan komme til at importere bioethanol, siger bestyrelsesformand Jørgen Udby til avisen.

Venstres energiordfører: Trist virkelighed
Selv om regeringen har sagt nej til at hjælpe Maabjerg Energy Concept med lånegarantier, og det nu betyder, at projektet strander, står Venstre fast:
- De investeringsfonde, der har set på projektet, har ikke ment, at det var rentabelt. Og der er ingen partier på Christiansborg, der har ment, at det var rimeligt at det var forbrugerne, der skulle garantere milliardlån. De har hvert fald ikke løftet det politisk. Det er den triste virkelighed, siger Thomas Danielsen, der er energiordfører for Venstre til avisen. 

9:36
Maabjerg Energy Concept har droppet planerne om et nyt bioethanolanlæg i Holstebro