Bekræftet: EM i landevejscykling til Herning

Til august skal der endnu en gang cykles om kap i Herning. EM i landevejscykling kommer til byen, det fortæller kommunen på et pressemøde.

EM pressemøde
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Der bliver igen fyldt med cykelryttere i Herning, når byen til august skal være vært for EM i landevejscykling, det bekræfter kommunen på et pressemøde i dag.

Festlighederne kommer til at vare en hel uge, da der både skal køres enkeltstart og landevejsløb for herrer og damer. Det er ikke første gang, at Herning lægger asfalt til et stort cykelløb. Senest var Giro d'Italia i byen tilbage i 2012.

Det er blot anden gang, at der afholdes EM i landevejsløb. Senest var det i Frankrig, hvor Peter Sagan kørte først over målstregen.

- Herning er Danmarks cykelby nummer 1, hvilket vi blandt andet beviste med Giro d'Italia. I Herning kan vi godt lide at have gæster og fyldt i gaderne. Og så tror jeg også, sådan et arrangement bidrager til stoltheden hos herninggenserne, fortæller Hernings Borgmester, Lars Krarup.

 

Med til pressemødet var også UEC (den europæiske cykelunion), der fortalte, hvorfor valget faldt på Herning.

- Vi er sikre på at det bliver en stor succes med glade tilskuere. Herning har alt hvad der skal til for at afholde sådan et arrangement, selvom der måske er lidt fladt her, fortæller David Lappartient fra den europæiske cykelunion.

Messecenter Herning er også en del af arrangementet, som de ofte er, når der kommer store begvenheder til Herning.

- Vi vil gerne bidrage med den store erfaring, vi har i at afholde store arrangementer, og så har vi et godt samarbejde med kommunen, fortæller Georg Sørensen, Direktør i Messecenter Herning.

Ruterne er endnu ikke helt på plads, men vil blive offentliggjort i løbet af de næste par måneder, når de er fastlagte.

 

5:19