Bedre sikkerhed til ældre borgere i Viborg

De ældre borgere i Viborg Kommune kan føle sig mere sikre. Hjemmeplejen udskifter nu de gamle nøgler til deres hoveddøre med nye elektroniske nøglekort.

ældresikkerhed nøglekort viborg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Ældre i Viborg Kommune bliver fremover bedre sikret mod ubudne gæster. Hjemmeplejen udskifter nemlig de gamle nøgler med moderne nøglekort, og det betyder, at tyveknægte får sværere ved at skaffe sig adgang til de ældres boliger.

I alt skal 1500 pensionister have et nyt adgangssystem sat op ved deres indgangsdør. I stedet for at bruge traditionelle nøgler skal hjemmeplejens medarbejdere fremover låse sig ind elektronisk med nøglekort.

Det er medarbejdere fra det kommunale brandvæsen, der har kastet sig ud i det ganske omfattende projekt. Udskiftningen af nøglerne er en opgave, der også skal styrke sikkerheden for de mennesker, der er tilknyttet hjemmeplejen.

Før lå nøglerne til de ældres boliger i en boks ude foran deres hoveddøre, og det betød en risiko for, at uvedkommende kunne få fingre i nøglen og dermed adgang. Det bliver der nu lavet om på.

Det nye system betyder også, at de ældres døre fremover kan åbnes fra hjemmeplejens kontor, hvis en læge eller ambulanceredder skal hurtigt ind. Udskiftningen af nøgler hos de ældre i Viborg fortsætter frem til sommer. 

1:24
Ældre i Viborg Kommune bliver sikret bedre mod ubudne gæster med nye nøglekort til hjemmeplejen.