Apple tilfører Foulum yderligere 20 millioner

Aarhus Universitet skal hjælpe Apple med at udnytte biomasse som del af strømforsyningen til det nye datacenter i Foulum.

Apple
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Fredag morgen afholdte en mindre Apple-delegation pressemøde på Agro Business Park i Foulum. Her meddelte it-giganten, at yderligere 20 millioner kroner vil blive tilført til datacentret nær Viborg.  Pengene ryger ind i et forsknings- og udviklingsprojekt, der skal bane vejen for udnyttelsen af biomassen. Pengene går til Aarhus Universitet, som Apple bliver nabo til, når datacentret står klart.

Erik Stannow, der er chef for Apple i Nordeuropa, fortalte om investeringen på dagens pressemøde. Investeringen skal realiseres med hjælp fra lokale partnere.

- Vi er taknemmelige for den støtte, vi har fået fra kommunen og nærmiljøet. Vi forventer at trække flere store virksomheder med til Danmark. Det er vigtigt for os at have danske partnere og lokalt design, og at der er en lokal byggepartner på projektet, som vi vil præsentere inden for en uges tid, siger Erik Stannow. 

- Vi ser frem til at samarbejde med viborg kommune og lokale samarbejdspartnere

Apple vil bruge biomasse som strømforsyningskilde, idet den er konstant. Der er nemlig brug for en centres behov, som også er der, når solen ikke skinner, og blæsten udebliver.

Efter planen går byggeriet i gang her i efteråret