Appel fra landdistrikter: Flere statslige arbejdspladser tak

Landdistrikternes Fællesråd håber på flere udflytninger i de kommende år

Steffen Damsgaard
Foto: Arkiv

Udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser har foreløbig haft så positive konsekvenser, at Landdistrikternes Fællesråd nu håber på der er tale om en vedvarende proces.

- Jeg har ikke et sekund været i tvivl om, at planerne med udflytningen ville blive en succes. Vi ser et land der hænger bedre sammen. Derfor håber vi også at der kommer flere udflytninger, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard fra Lemvig.

Han peger på bl.a. på, at hovedparten af de knap 2.000 medarbejdere, der skal ansættes ved opsplitningen af Skat, bør placeres uden for hovedstadsområdet.  

- Det vil give god mening, at de ikke bare placeres i de større byer, men bliver fordelt over hele landet, siger Steffens Damsgaard videre. 

Regeringen lancerede sidste år den mest omfattende udflytning af statslige institutioner nogensinde. Omkring 1.100 arbejdspladser er allerede flyttet.

I alt 38 byer i 25 kommuner får andel i de eftertragtede arbejdspladser, som omfatter 20 statslige institutioner, og altså sammenlagt 4.000 stillinger.

14 procent af de flyttede arbejdspladser er besat af medarbejdere, der enten er flyttet med eller pendler til jobbet, viser den seneste optælling.

Steffen Damsgaard hæfter sig ved, at der har vist sig at være masser af kvalificeret arbejdskraft til de jobs, der er slået op rundt om i kommunerne.

- Der var 338 ansøgere til 15 ledige HK stillinger da Færdselsstyrelsen i februar rykkede ud af hovedstaden. Tendensen har været den samme, når vi kigger på de øvrige institutioner, siger formanden.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen har i dag givet en samlet status for udflytningen, og både tidsplaner og økonomi holder sig indenfor den oprindelige ramme.