Anders G. Jacobsen (V) vil i Folketinget

2. Viceborgmesteren fra Holstebro ventes at blive opstillet i Holstebrokredsen. Han vil kæmpe for vækst og investeringer til Midt- og Vestjylland.

Anders G. Jakobsen

Kommunalpolitikeren Anders G. Jacobsen, der er bosiddende i Holstebro, vil nu også være medlem af Folketinget.

Anders G. Jacobsen, der er 48 år og i gang med sin anden periode som medlem af Holstebro Byråd, bliver efter al sandsynlighed opstillet i næste uge som Venstres kandidat i Holstebrokredsen, det skriver Kredsbestyrelsen for Venstre i Holstebrokredsen i en pressemeddelelse til TV MIDTVEST.

Der er opstillingsmøde torsdag aften den 9. juni 2016, og Anders G. Jacobsen er forud for mødet den eneste kandidat, eftersom der ikke var andre, der havde meddelt deres kandidatur ved fristens udløb den 19. maj 2016.

 

Holstebrokredsen blev ledig efter folketingsvalget sidste år, da den hidtidige kandidat Marianne Bredal i forlængelse heraf valgte ikke at genopstille.

- For mig handler det om, at vores landsdel sikres en større repræsentation i Folketinget, siger Anders G. Jacobsen og uddyber:

- Vi er i den grad udfordret af, at der skal kæmpes ekstraordinært hårdt for at få investeringer til Midt- og

Vestjylland. Den skævhed vi oplever i de statslige investeringer vil en større lokal repræsentation bedre kunne

imødegå, siger Anders G. Jacobsen.

 

Kamp om pladserne

Formand for kredsbestyrelsen, Mette Marie Thomsen vurderer, at Venstre ved det næste folketingsvalg vil få valgt fem til seks folketingsmedlemmer i Vestjyllands Storkreds.

- Fire af pladserne må forventes at gå til de nuværende markante V-ministre Kristian Jensen, Inger Støjberg og Esben Lunde Larsen og herudover til folketingsmedlem Thomas Danielsen, der opnåede et flot genvalg ved sidste folketingsvalg. Tilbage er en til to pladser, som Anders G. Jacobsen vil være en af kandidaterne til, siger Mette Marie Thomsen.

 

- Jeg er helt bevidst om, at jeg skal hente mange stemmer uden for Holstebrokredsen og Nordvestjylland, og det vil jeg gøre ved at have et særligt fokus på vores udlændinge- og sundhedspolitik, siger Anders G. Jacobsen og uddyber:

- Det er så vigtige temaer, som kalder på klare prioriteringer, hvis vi på sigt fortsat skal kunne bevare den danske velfærdsmodel, understreger Anders G. Jacobsen.

 

Anders G. Jacobsen er uddannet cand.merc. og er i dag sekretariatsleder ved VIA University College, hvor han er ansvarlig for en tværgående afdeling, der håndterer VIAs servicesystemer og udviklingen af disse. Han har en længere karriere bag sig i den private sektor i forskellige ledende stillinger i henholdsvis Procter & Gamble, Arla Foods og Bräuner A/S.

Hvis Anders G. Jacobsen bliver valgt til Folketinget, så er hans ambition at fortsætte i Holstebro Byråd, hvor han i dag bl.a. er medlem af Økonomiudvalget.

- Jeg mener, at det vil være en fordel, hvis jeg er repræsenteret begge steder. Vi ser i stigende grad et Christiansborg, der desværre lukker sig om sig selv. Som kommunalpolitiker har jeg konkrete oplevelser med sager, hvor vi i kommunerne bliver overreguleret af Christiansborg, og det vil jeg kunne være med til at påvirke, siger Anders G. Jacobsen.