Aktionærer i protestmøde søndag

Aktionærer er vrede over at Fjordbank Mors-ledelsen har kastet håndklædet i ringen.

250611fjordbankmors.jpg

Bestyrelsen har ikke mandat til at sælge hele eller dele af banken uden at spørge aktionærerne først, sådan skriver statsautoriseret revisor i Nykøbing, Simon Leicht Simonsen, i en pressemeddelse. Han udtaler sig på vegne af fem procent af aktiekapitalen i Fjordbank Mors, og anmoder bankens bestyrelse om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Protestmøde søndag

Morsingboer og aktionærer, der ønsker Fjordbank Mors videreført samles søndag i protest:

- Vi vil ikke finde os i det, der sker. Vi har en bank der i øjeblikket har en egenkapital på cirka 700 mio. kr. efter nedskrivninger, siger Simon Leicht Simonsen til TV/MIDT-VEST og fortsætter:

- Vi vil fortsat have vores lokalbank. Vi vil ikke acceptere, Finanstilsynets urimelige handlemåder. Aktionærer og morsingboer vil selv have lov at bestemme om banken skal fortsætte. Finanstilsynets seneste soliditetskrav er helt hen i vejret. Det har en simuleringsmodel, som sætter ting og sager til kroner nul, og det mener vi ikke holder.

De utilfredse aktonærer mødes søndag formiddag klokken 10 i Fjordbank Mors Arena i Nykøbing - et møde, hvor de også forventer, bankens bestyrelse deltager.