Airbus præsenterer aftale i Herning

I Herning ved de godt, at aftalen falder belejligt for den europæiske flyproducent, men omvendt vil de gerne udnytte interessen.

fly
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Kapløbet om de danske kampfly er inde i den afgørende fase. I dag præsenterede Airbus en aftale i Herning, der skal styrke landsdelens virksomheders rolle i flyindustrien. I Herning ved de godt, at aftalen falder belejlig for den europæiske flyproducent, men omvendt vil de gerne udnytte interessen.

 

Potentialet kan ikke diskuteres.

- Pt. har vi omkring 20 mand i gang med Aerospace, og det vokser i hvert fald med tyve mand mere det næste års tid, siger Lars Rasmussen, der er Adm. Direktør i Multicut.

 

Men det kan intentionerne.

Imens Airbus og Boeing begge prøver at lukke aftalen om Danmarks næste kampfly, har de lavet aftaler med flere danske virksomheder. Hos Multicut i Vildbjerg leverer de til begge.

-Jamen vi vil gerne arbejde for dem alle sammen. Den enes penge lugter ikke mere end den andens, så vi er ligeglade., lyder det fra Lars Rasmussen.

 

I Herning præsenterede Airbus i dag en ny aftale med danske samarbejdspartnere, der skal klæde danske virksomheder på til at byde på større opgaver i luftfartsindustrien.

- Jeg er jo ikke født i går, og det er jo klart at Airbus-timingen ikke er tilfældig, men det gode ved det her er, at for seks år siden da kampagnerne startede, der var de ikke klar over, at der var underleverandører i vores del af landet. Det er de i dag, og det vil de så udnytte, lyder det fra Hernings Borgmester, Lars Krarup (V).  

 

Mellem de mange komplimenter fra den europæiske flyproducent var der også løfter- også selvom delene ikke skal bruges til kampfly. 

Til spørgsmålet om, hvorvidt Airbus vil blive på det danske marked , hvis regeringen  ikke vælger dem. Lød svaret fra Ivan Gonzalez, der  er kampagnemedarbejder i  Airbus Group således:

- Selvfølgelig vil vi det. I løbet af den her kampagne har vi mødt nogle meget interessante virksomheder her i Danmark, understreger han.

 

Hos den lokale leverandør bekymrer de sig ikke om, hvem der vinder kapløbet om kampflyene -For dem handler det om at veksle interessen til flere ordrer.  

Lars Krarup sagde, ”The Sky is the limit”, og det er sådan en floskel at bruge inden for luftfarten, men det er faktisk uendeligt, for industrien er så kæmpe stor, at det er Danmarks størrelse, der sætter begrænsningen, siger Lars Rasmussen.

 

Multicut underskrev deres første aftale med Boeing i 2010.