Afstemning: Hvem bliver Venstres nye spidskandidat

To af landsdelens politikere dyster i aften om at blive Venstres spidskandidat, når det nye regionsråd i Region Midtjylland næste år skal vælges.

venstre

Der er fyldt op i salen på Asmildkloster landsbrugsskole i Viborg denne mandag aften.

I alt 400 medlemmer fra regionen skal stemme om, hvem der skal være venstres nye spidskandidat og dermed afløse Anne V. Kristensen ved valget i november 2017.

 

De to kandidater er den nuværende borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, overfor formand for Venstres byrådsgruppe, Steen Jakobsen.

- Det er rigtig spændende, og det er godt at se, at så mange medlemmer er mødt op, selvom solen skinner udenfor, lyder det fra Carsten Kissmeyer.

Carsten Kissmeyer er 62 år, og  har siddet i byrådet siden 1994 og været borgmester siden 2002.

 

- Jeg har sommerfugle i maven, men sådan skal det også være, når der er så meget på spil, lyder det fra Steen Jakobsen.

 Steen Jakobsen er fra Struer. Han er 45 år, og  har været medlem af Struer byråd siden 2002 . Han er i dag formand for Venstres byrådsgruppe.  Desuden har han de seneste to år været medlem af regionsrådet.

 

Kandidaterne har hver i sær syv minutters tale.  Mens stemmerne bliver talt op, holder Udenrigsminister, Kristian Jensen (V),  tale.

For at der kan findes en ny spidskandidat, skal der være absolut flertal. Det vil sige, at hvis der er nok, der stemmer blankt, skal de ud i endnu en afstemning, indtil en af kandidaterne vinder med absolut flertal.

 

Der forventes en afgørelse efter klokken 20.00 mandag aften.