Afgørelse: Knud K. var inhabil

Tilliden til borgmesteren har lidt et knæk igennem det her forløb, siger Venstres Per Bach Laursen, efter det er afgjort, at borgmester Knud Kristensen er inhabil.

Knud kristensen grund
Foto: Bruno Stagsted, TV 2 Nord

Vesthimmerland Kommunes borgmester Knud Kristensen (Kons.) var inhabil, da da kommunens økonomiudvalg på et møde i september behandlede en sag om en grund i Aars. Det fastlår statsforvaltningen.

- Tilliden til borgmesteren har lidt et knæk igennem det her forløb. Jeg glæder mig til at høre, hvad borgmesteren har at sige til sagen. Tillid er altafgørende for det fremtidige samarbejde, siger byrådsmedlem Per Bach Laursen, Venstre.

Kritikken har heglet ned over Knud Kristensen i forbindelse med sagen, der har sit udspring i et nedlagt hotel på Himmerlandsgade i Aars. 

På grunden, hvor hotellet ligger, skal der efter planen bygges almennyttige ungdomsboliger. Men ejeren af grunden er samtidig kommunens borgmester, Knud Kristensen. Noget han, ifølge kritikerne, ikke gjorde opmærksom på, da fremtidsplanerne for grunden skulle drøftes ved et møde i kommunens økonomiudvalg i september.

Ifølge Tingbogen er grunden, hvor det nedlagte hotel ligger, ejet af et ejendomsselskab. Et ejendomsselskab, som ifølge Erhvervsstyrelsen har Knud Kristensen som direktør. Men da Knud Kristensen blev spurgt af de øvrige medlemmer af økonomiudvalget, om han stadig ejer grunden, skulle han angiveligt have sagt, at grunden var blevet solgt – og han dermed ikke er inhabil i forhold til at drøfte fremtidsplanerne for grunden.

At borgmesteren tilsyneladende ikke har fortalt sandheden om, hvorvidt han ejer grunden eller ej,  har fået flere medlemmer af økonomiudvalget til at stille spørgsmålstegn ved borgmesterens troværdighed.