23 riddere kæmper på Spøttrup Borg

Mandag begyndte europamesterskaberne i ridderdyst på Spøttrup Borg. I år har Danmark en medaljefavorit med til mesterskaberne.

Ridder EM

23 riddere i jernrustninger og brynjer bevæbnet med fire meter lange lanser, kæmper i disse dage til EM i ridderdyst på Spøttrup Borg. Danmark har en af favoritterne med i form af 60-årige Ole Bach eller Johan Skarpenberg, som han hedder, når han er ridder.

 

- Sidste gang var jeg ret tæt på at vinde, der blev jeg nummer to. Jeg håber, at jeg kan vinde i år, og jeg tror, at chancerne er rimelig gode.

 

 

Europamesterskaberne i ridderdyst er en del af den årlige begivenhed Bispens Middelaldermarked på Danmarks bedst bevarede middelalderborg: Spøttrup Borg.

- Vi vil gerne formidle middelalderen på en aktiv måde, og der er det ikke nok bare at vise bygningerne. Vi vil også gerne vise, hvordan folk kunne have levet, siger Sam Wullum, der er arrangør af Bispens Middelaldermarked.

Og han har store ambitioner for markedet.

- Vi vil gerne op på 12 000 besøgende denne uge gerne mere, fortæller han.

Europamesterskaberne i ridderdyst hjælper til at opnå den ambition.

- Det gør, at vi får mere omtale, så kommer der flere gæster, og så kører møllen, siger Sam Wullum.

Næste år bliver ridderturneringen endnu større når verdensmesterskaberne i ridderdyst, skal afholdes i forbindelse med markedet.

- Vi siger hvert år, at vi ikke skal være større, men sidste år var vi 600 (frivillige til at arrangere markedet og turneringen red.) i år er vi 800, og lur mig, om vi ikke er 1000 næste år, siger Sam Wullum.

Europamesterskaberne i ridderdyst slutter på fredag.

 

2:09