24-årig mand dømt for vanvidskørsel

Midt- og Vestjyllands Anklagemyndighed oplyser, at en 24-årig mand er blevet straffet for at have kørt spøgelsesbilisme i narkopåvirket tilstand.

Blå blink skygge
Foto: Flemming Christensen

Manden er i dag blev kendt skyldig i spøgelsesbilisme i en sag fra december i fjor, hvor den dømte kørte mod trafikken  på motorvejen ved Brande i narkopåvirket tilstand. Det skriver Midt- og Vestjyllands Anklagemyndighed på Twitter. I tweetet fremgår det dog ikke, hvilken straf den 24-årige mand har fået.

Otte patruljevogne endte med at være involveret i jagten på spøgelsesbilisten og vurderingen var, at mindst 30 biler var tæt på at kollidere med spøgelsesbilisten. Til alt held kom ingen noget til ved den dramatiske episode, som sluttede med, at den 24-årige mand fra Give blev anholdt og varetægtsfængslet.

Manden er blandt andet dømt for at have overtrådt straffelovens paragraf 252, hvor strafferammen er op til otte år. Her lyder det blandt andet, at man straffes for at udvise grov kådhed, eller at man på andre måder volder nærlæggende fare nogens liv.

2:05
Politijagten på en 23-årig spøgelsesbilist offentliggjort på syv minutter lang video.