15-årig dømt for brandstiftelse

Der er nu faldet dom over den 15-årige, som påsatte flere brande i Bremdal i fjor. Han skal have psykiatrisk behandling fremfor almindelig straf.

Brand i Bremdal
Foto: Erling Overgaard

Retssagen mod en 15-årig dreng, der har været sigtet for fire tilfælde af brandstiftelse af biler og affaldsskure i Bremdal, har fundet sin afslutning, oplyser anklager, Søren Kløvborg Laustsen.

- En mentalundersøgelse på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov har fastslået, at det vil give bedre mening at give den 15-årige mentalbehandling fremfor en almindelig straf. Det er en dom, som jeg er tilfreds med, siger Søren Kløvborg Laustsen.

Drengen, der selv bor i området, blev i august taget på fersk gerning, da han om morgenen den 10. august var i færd med at sætte ild til en varebil. Episoden blev afslutningen på en uge, hvor i alt syv brande havde hærget i området.

Drengen fyldte 15 år i den uge, hvor brandene stod på, og han var derfor under den kriminelle lavalder, da de tre første brande fandt sted. Derfor er han kun tiltalt for de sidste fire.

0:56
Retssagen mod en 15-årig, der er i søgelyset for at stå bag pyromanbrande i Bremdal ved Struer, begyndte i dag