13-årig gokartkører fra Thy giver den gas i Italien

Stor internationalt opgave for talentfuld gokartkører fra Thy

Malthe Jakobsen er klar til de første træninger inden han deltager i det store internationale løb Trofeo Andrea Margutti i Italien
Malthe Jakobsen er klar til de første træninger inden han deltager i det store internationale løb Trofeo Andrea Margutti i Italien

Med sine blot 13 år er Malthe Jakobsen fra Sennels i Thy klar til at give den gas på den internationale gokart-scene, når han i denne uge stiller op i løbet Trofeo Adrea Margutti i Italien.

Løbet køres på banen Lonato i South Garda, hvor Malthe Jakobsen skal dyste mod de bedste junior-kørere fra hele verden.

- Selvom konkurrencen blive hård, så er målsætningen at nå finalen blandt de 30 bedste kørere. Er jeg først med der kan alting ske, lyder det optimistisk fra Malthe Jakobsen.

Den unge thybo er startet på træningen frem mod de afgørende løb i weekenden. Med sig til Italien har han den belgiske træner Benjamin Baily samt kollegaerne fra det danske team TK Racing.

Det store internationale løb i Italien bliver brugt som forberedelser til den kommende sæsæon i Danmark, hvor et af de helt stor mål for Malthe Jakobsen, er det officielle danske mesterskab.

- DM køres på Grindsted gokart bane til august. Her håber jeg at komme til at kæmpe med helt i toppen, siger Malthe Jakobsen.

Den talentfulde thy-kører er i år indlemmet i Team Danmark truppen under Dansk Automobil Sports Union. Det betyder ekstra fokus på såvel den fysiske som den mentale træning. Desuden er der senere mulighed for at søge økonomisk støtte via et to-årigt udviklingsforløb.

Navnlig økonomien er et afgørende element i motor-sport. Derfor arbejder Malthe Jakobsen også på at hente lokal sponsorstøtte til sin sportsgren.

- Jeg er dybt taknemmelig for den store opbakning jeg allerede har fået. Det hjælper mig videre i min karriere, og giver mulighed for at deltage i fler internationale løb hen over sæsonen, siger slutter Malthe Jakobsen.