1 år og seks måneders fængsel for røveriforsøg i Sdr. Felding

En 26-årig mand er ved retten i Herning idømt 1 år og seks måneders fængsel for røveriforsøg i Sønder Felding.

Retten,_Herning, skilt2.jpg

En 26-årig viborggenser er fredag blevet idømt 1 år og 6 måneders fængsel ved Retten i Herning.

Den 26-årige Thomas Luntner er dømt for forsøg på røveri, da han natten til den 4. december sidste år opsøgte en beboer i en stuelejlighed på Strøget i Sønder Felding. Her gik den unge mand ud i køkkenet, hvor han tog nogle køkkenknive. Da lejlighedens beboer gik ud til den dømte, blev beboeren væltet omkuld, hvorved han fik et snitsår i armen.

Efterfølgende truede den 26-årige beboeren til at gå med ovenpå til en anden i opgangen, som den dømte mente skyldte ham penge. Trods flere forsøg på at bryde ind med skruetrækker og køkkenknive lykkedes det aldrig manden, før han blev anholdt af politiet.

Der er flere forhold i sagen, der gør den alvorlig og hæver strafferammen. Blandt andet sparkede den dømte en betjent efter anholdelsen, og desuden forsøgte han efterfølgende at nikke en anden betjent en skalle. Derudover havde manden i forvejen 70 dages fængsel fra tidligere.

- Det er tilfredsstillende, at retten har fulgt og dømt i alt det, som vi har rejst tiltale for. Jeg havde en straf, der var marginalt højere, end den der er givet, så alt i alt er jeg godt tilfreds, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Henrik Severinsen.

Beboerne i ejendommen og den dømte kendte ikke hinanden. Thomas Luntner forklarede i retten, at han ikke husker noget fra natten. Det sidste han husker, inden han vågnede i detentionen, er, at han havde haft en aften med familie i byen, hvor en del alkohol havde været indblandet.

Thomas Luntner modtog dommen.